Zetmeel-voor Braziliaans kaasbrood 400g
OverzichtGlutenvrij
Wat is Pão de queijo?Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Apparatuur
Steelpan
Spatel
Bakplaat
Oven 200 graden
Ingrediënten
- 50 ml Zonnebloemolie
- 125 ml Volle melk
- 1 theelepel Zout
- 125 ml Water
- 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
- 2 stuk Geklopte eieren
- 250 gram Zetmeel
Instructies
Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste