Pastel met gehakt)
OverzichtRecept voor gehaktvulling
- 2 eetlepel Olijfolie
- 250 gr Gehakt
- 3 st Knoflook teentjes (fijn gesnipperd)
- 1 st Ui half (fijn gesnipperd)
- 1 st Tomaat (fijn gesnipperd)
- 1 eetlepel Peterselie (fijn gesnipperd)
- 1 st Zout en peper naar behoeve
Instructies
Bereidingswijze deeg voor pastel
Doe alle ingrediënten in de kom behalve het water. Gebruik ongeveer 90% van de bloem. De andere 10% kun je gebruiken tegen het plakken van het deeg
Voeg het water geleidelijk toe en meng alles goed door elkaar
Kneed het deeg net zo lang tot het mooi glad en gemakkelijk kneed
Pak nu de vershoudfolie en wikkel de deeg erin. Leg het daarna minimaal 2,5 uur in de koelkast
Kneed de deeg goed en leg het op een blad waarop je met de deegroller kunt rollen. Gooi wat bloem op het blad waarop je gaat rollen
Als je de deeg gerold hebt en je hebt een dunne plak gerold dan kun je met een kommetje rondjes uit het deeg halen. Deze rondjes leg je apart en wat je over hebt dat kneed je opnieuw, rol je plat en je haalt er nog meer rondjes uit
Bereidingswijze gehakt voor pastel
Doe de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan
Voeg het gehakt toe en meng het geheel net zo lang tot het gaar en bruin is
Voeg tomaat en peterselie toe en meng het geheel door elkaar
Voeg naar behoeve zout en peper toe
Bereidingswijze deeg en gehakt
Pak een deegrondje en leg er voldoende gehakt in
Sla het deegrondje dicht en pak een vork
Druk met de vork rondom de afsluiting van het rondje totdat het gehakt afgesloten in het mengsel zit
Frituur de pastel tot het een mooie bruine kleur heeft