Feijoada
OverzichtFeijoada is een heerlijke mix van bonen en verschillende soorten vlees.
Ingrediënten
- 400 gram Sukadelappen
- 250 gram Chorizo
- 150 gram Spekreepjes gerookt
- 300 gram Hamlappen
- 400 gram Zwarte bonen gedroogd
- Olijfolie naar behoeve
- Zout naar behoeve
- 2 stuk Laurierbladen
- 5 teentjes Knoflook
- 2 stuk Ui gesnipperd
- 1 stuk Paprika rood
- 1 stuk Paprika geel
- 2 blokjes Bouillon Vlees
- 2 stuk Sinaasappel uitgeperst
- 1 bosje Koriander
- 1 bosje Bladselderij
Instructies
Bereidingswijze gedroogde zwarte bonen
Spoel de bonen met veel water en doe ze in een pan met ongeveer 2 liter water. Laat de bonen minimaal 8 uur weken.
Spoel daarna opnieuw de bonen goed af en doe daarna de bonen opnieuw in de pan. Doe ditmaal wat minder water, tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende.
Kook de bonen met een gesloten deksel ongeveer 1,5 uur. Na een uur kun je wat zout toevoegen naar behoeve.
Giet de bonen af en je kunt de bonen gebruiken
Bereidingswijze Feijoada
Maak het vlees schoon en snij het in kleine stukken.
Snij de ui, paprika en knoflook
Doe olie in de pan en bak het vlees lekker bruin
Bak daarna de ui en knoflook nog een minuutje mee
Voeg daarna ongeveer 1 liter water toe, blokjes bouillon, sinaasappelsap, de paprika en laurierblaadjes toe
Laat het geheel 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen en doe de deksel op de pan.
Voeg zout en peper toe naar smaak
Voeg op het laatst de bonen, bleekselderij en koriander toe